Sain ystävältäni lahjan. Jo se, että toinen haluaa muistaa minua, tuntuu mukavalta. Ylipäätänsä se, että olen toiselle lahjan arvoinen, saa minun sydämeni läikähtämään ja aiheuttaa lämpimiä tunteita. On ne sitten ystävän tuomat ihanat Neilikat tai lahjapussin pieni kynttilä. Merkityksen luo aina se lämmin ajatus toiselta, ei niinkään lahjan sisältö. Toki – sisältökin vaikuttaa, mutta itse arvostan enemmän elettä.

Mutta se, miksi tätä kirjoitan on ihana, pienen pieni arjen kohtaaminen, jonka sain todeta saadessani ystävältäni lahjan. Itse lahja oli jo ihana yllätys, mutta se, mitä löysin lahjapussin pohjalta sai mietteeni siihen, miten monella tavalla voimme tuoda toisille hyvää oloa. Arjessa, pikku huomioilla ja kohtaamatta fyysisesti. Kauniit sanat toiselle puhelimessa, huomio toisen onnistumisesta peukuttamalla postausta, lähettämällä kortin synttärinä tai laittamalla pienen lapun tuntemattoman postilaatikon pohjalle, jossa lukee ”olet arvokas”.

Muistathan aina, että sanat, jotka eivät merkitse sinulle mitään, voivat pelastaa toisen päivän. Parhaassa tapauksessa viikon. Tai vastineeksi saada jonkun elämän romahtamaan. Sanoilla on suuri voima, käytä niitä huolella. Erityisesti, jos käy kuten minulle, että sanoma osuu saajan sielun sopukoihin ja ytimeen, heikkoon ja hauraaseen kohtaan, suoraan sinne, missä se lämmittää eniten. Niin, onneksi minulla se lämmitti, mutta sanat olisi myös voinut satuttaa. Riippuen viestistä ja saajan sen hetkisestä kyvystä vastaanottaa sanoma. Sanojen voima on suuri.

Tämä pienen pieni lappu, jonka oletettavasti lapsi on itse ja omakätisesti raapustanut ja pudottanut toisen postilaatikoon, sai aikaan iloa, itsetunnon buustausta ja rakkaudellisia tunteita usealle ihmiselle. Lapusta suorastaan huokui aitous, lämpö ja hauraus. Kyse oli siis pienestä vaaleanpunaisesta lapusta, jonka reunat oli leikattu hieman vinoon. Epätäydellisen ihana ja koskettava viesti. Sen kirjoittamiseen ei ole tuskin mennyt aikaa kuin muutama kymmenen sekuntia sekä päälle kävelymatka toisen laatikolle.

Saatika ystäväni, joka päätti jakaa ilon kanssaan laittamalla saman lapun vielä lahjapussiini. Tämä sai minut heräämään huomaamaan, kuinka helppoa on tuottaa toiselle positiivinen tunne tai iloinen mieli hyvin pienillä eleillä. Ja sen opin pieneltä lapselta. Menee kyllä hetki vielä tätä miettiessä.

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *