Ihanan voimauttavan ja niin opettavan ammatillisen kohtaamisen kautta kaksi opetus- ja kasvatusalan ammattilaista, jotka ovat miettineet samansuuntaisia ajatuksia tahoillaan kohtaamisesta, läsnäolosta ja aidon läsnäolon tärkeydestä päättivät yhdistää voimansa ja sanalliset arkkunsa. Näin eräänä päivänä syntyi jo kauan tahoillamme virinnyt ajatus yhteiseen kirjoittamiseen. Tällöin päätimme solmia pitkäaikaiset haaveemme ja laajat ammattitaitomme yhteen asian tiimoilta. Ja nyt olemme polkumme alkujuurilla.

Polkumme kohtasi töissä, oppilaitosmaailmassa alkuvuodesta 2021, jolloin työskentelimme yhdessä – ehkä sattumalta tai sitten ei. Mutta hyvä että kohtasimme, sillä ilman sitä emme olisi kokeneet kannustavia sanoja toisen vahvuuksista, pitkäänhiottuja viestejä, kuinka ilmaista itseään oikein, syvällisiä pohdintoja ruokiksella asioiden tarkoitusperistä, itkunsekaisia ilonhetkiä onnistumisista ja katkeransuloisista epäonnistumisten opeista, eikä sielunsiskojen perustamaa blogia kohtaamisesta. Pyöriteltyämme aikamme tahoillamme ajatusta siitä, mikä olisi hyvä foorumi jakaa vinkkejä ja laajentaa näkökulmia aidon kohtaamisen voimaannuttavasta vaikutuksesta ihmisen elämän eri osa-alueilla, syntyi ajatus yhteisestä kirjoittamisesta blogin muodossa. Siitä syntyi blogimme ”Poluilla kohtaamisten”.

”Jos jää odottamaan oikeaa hetkeä, ei pääse liikkeelle koskaan: seuraava askel vaatii annoksen hulluutta.”

-Paulo Coelho-

Blogissamme haluamme herätellä lukijoita tarkastelemaan jokapäiväistä elämää ja arjen tilanteita ”kohtaamisen linssien” läpi. Lupaamme, että tulet kohtaamaan arkesi ja itsesi läsnäolevasti ja uudesta näkökulmasta, jos pysyt mukanamme. Polku voi olla joskus mutkikas, eikä kiviltäkään vältytä, mutta yhdessä pääsemme eteenpäin, hetket aidosti kohdaten ja tunteet käsitellen. Molemmille tärkeät läsnäolo, hetkeen pysähtyminen ja kiireetön kohtaaminen ovat tällä hetkellä työssämme keskiössä, niinkuin aiemminkin urapoluillamme. Kiireettömyyden ja aidon läsnäolon ulottaminen jokapäiväisiin kohtaamisiin ei ole aina helppoa, mutta onnistuessaan se saa aikaan merkityksellisyyden kokemuksia ja aitoa vuorovaikutusta. Tämän aiomme myös välittää lukijoillemme blogissa.

Aihe on sydämiämme erityisen lähellä, tästä syntyi ajatus lähteä yhdessä poluille kohtaamisten. Tämä tärkeä aihe antaa hyvin monenlaiset työkalut arjen luottamuksen ja työelämän mahdollisuuksien pohdinnalle “kohtaamisen laseilla”.  Merkitys on niin iso, että se on jo vähintäänkin blogin arvoinen, jos ei enemmän. Tervetuloa mukaamme.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *